Kommer inte bli några bra foto.

Busig tjej tittar fram

Det kommer bli bra foto!

Det är ofta jag har oroliga föräldrar när de lämnar min studio. Barnen har inte uppfört sig som de hade hoppats. De är säkra på att det kommer inte bli några bra foto. Men lugn, det behövs bara en sekund för att få ett bra foto och jag älskar busiga och livfulla barn. Barn är sådan stor och härlig gåva. Jag vill fånga barns personlighet och busighet. Även om vi alla vill att våra barn sitter fint på en vacker pedistal så är det inte så livet funkar och ärligt talat så vill nog ingen egentligen ha det så (kanske en liten stund per dag 😉 )

Dessa familjer som var oroliga 1:a gången kommer alltid tillbaka då de fick fina bilder och vill ha nya härliga bilder året därpå.

Nöjd kund garanti!

Skulle det hända att det inte blir några bra foto så har jag “Nöjd kund Garanti” Det betyder att är du inte nöjd så betalar du inget och inga bilder levereras. S¨å glöm frasen: Kommer inte bli några bra foto.


I december fick jag besök av härliga Klara. En tjej jag fotograferat flera gånger. Denna gång var hon lite vildare och mer bestämd som nästan alla tjejer är i den åldern. Hon är ett mysigt busfrö med så mycket charm som definitivt inte ville sitta still men vad gör det. För mig är det bästa träningspasset, behöver inte gå till gymmet efteråt 😉

Busig tjej. Det kommer inte bli några bra foto. Självklart blir det det!

Tips till föräldrar vid fotografering!

 • Hos mig bestämmer barnen, vill de busa, springa runt, inte vara med på bild så låt de få det. De är spända, nervösa och nyfikna så när det fått göra som de vill så släpper allt. Sen de bästa bilderna kommer när de får vara sig själva.
 • Jag älskar att busa med barn och i min studio får man det.
 • Sätt er ner och ta det lugnt, vill ni hjälpa till att få barnen att titta på mig om de absolut inte vill så skall ni vara precis bakom mig i huvudhöjd.
 • Var beredd att vara med på foto. Vill inte barnen fotograferas så vill det alltid det om mamma och pappa är med på bild.
 • Det krävs bara en sekund för en bra bild 😉
 • Ombyte funkar fint om barnet tycker om att byta om annars undvik det. Max ett ombyte är min rekommendation.
 • Färg på kläderna. Titta på väggarna hemma och tänk vilken färg du skulle vilja ha förstoringen på dina barn i. Ofta är det jordnära färger som kommer gå hem genom åren. Undvik kläder med stora motiv på. Fotar ni syskon eller hela familjen välj gärna samma färgkombinationer på alla. Något som alltid går hem är blått, beige och svart. Pastellfärger är även fint.
 • Det finns rekvisita att låna så som filtar, hattar, tyll kjolar. rosetter m.m.
 • Mutor, inget jag tycker om men ibland behövs det. Det som är mest effektivt är att de efter fotograferingen belönas med tex fika på Nordpolen, pizza på pizzerian, valfri glass på Ica, fika hos mor eller far föräldrarna.
 • Kommer inte bli några bra foto, glöm det. Det blir bra foto!

Så söt och charmig!

Dotter med föräldrar

Vid barnfotografering försöker jag alltid ta ett foto på familjen tillsammans. Det är inte alltid de vill men vill de vara med på bild så vill barnen också vara med på bild. Sen är det så kul att ha dessa bilder i framtiden även om man kanske inte gör en förstoring på de. Fast med facit i hand så är det oftast dessa bilder som bli förstorade och även lämnade som present till mor och far föräldrar.

Dotter med föräldrar. Det kommer inte bli några bra foto. Självklart blir det det!
Mor och dotter busar. Det kommer inte bli några bra foto. Självklart blir det det!

Tack Caroline & Fredrik för att jag än en gång fått föreviga ert charmiga bustroll!

Summerar detta inlägg med att tänk inte tanken att det kommer inte bli några bra foto för det blir det och ofta blir det många!

Vill du boka tid så skicka en intresseförfrågan här eller ring!

Har du/ni blivit fotograferad av mig så snälla lämna en kommentar nedan hur ni upplevde det!

6 reaktioner på ”Kommer inte bli några bra foto.”

 1. Läängtar tills nästa gång vi ses!!
  Hoppas bara pappa/ morfar är tillräckligt bra för att vara med!!
  Behövde ha 6 bra kort till mina tavlor, men det blev över 100 st!!
  Hoppas vi ses snart!
  Psst det finns fortfarande ingen gunga men jag har hängmatta och ”hängstol”!!
  Hoppas vi ses snart!!
  Många kramar
  Linnea&Vilmer!

  1. Annette Björkman

   Jag längtar med. Ja vi hoppas pappsen kryar på sig så kanske vi kan ta några fina kort i sommar i hängmattan <3

 2. Caroline Svensson

  Du är en grymt skicklig fotograf med dina idéer och all din energi. Vi är väldigt nöjda över att just du fångat vår dotter på så många fina kort. Stort tack!

 3. Emelie och Karl-Johan

  Bästa fotograf! Inte nog med att du tar magiska bilder som en har blivit så fantastiskt glad och tacksam över, så har du även en förmåga att göra vistelsen lustfylld och till en upplevelse i sig. Jag upplevde ett varmt bemötande och att du hade ett fint och busigt samspel med vår son i studion, vilket gjorde att han blev väldigt nyfiken på både dig, kameran och all rekvisita:) Det kändes både kul och tryggt att besöka dig 🙂

  1. Annette Björkman

   Tack snälla, ja jag älskar att fota och busa med barn. Så kul att än en gång fått äran att fotografera er nu 1 åriga son.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *