Brons SM i Fotografi VäxterLogo Mästare
Logo Memories 4 Life By Annette Björkman

Fotografera med KÄNSLA

oktober 15, 2020

Mor och dotter blundar och kramas i skogen-Redigeringsbild
Mor och dotter blundar och kramas i skogen

FOTOGRAFERA MED KÄNSLA

Fotografera med känsla är det jag älskar. I dag är fotografering så mycket mer än bara en fotografering. Förr bokade man en tid hos en fotograf och fick då 15 minuters fototid. Sen fick man ett pappersalbum med 5 bilder man ej fick välja ut själv för 795:- De jag tog när jag var 15 år är troligtvis kastade för de var inte några jag ville visa. Då ska man komma ihåg att jag sparade min veckopeng i nästan ett år för att ha råd till fotograferingen. Bilderna blev som alla andras bilder uppställda, tråkiga och utan känsla. I bästa fall fick man en bild sittande, en stående och en närbild.

Jag besökte fotograf två gånger med våra barn och det blev inga bilder för de ville inte vara med. När de kom in i det trånga och varma rummet med en stel och tråkig fotograf så backade de bara ut och vi fick hoppa över att fotograferas. Där föddes min idé om att bli en bra barnfotograf med känsla för både kund och foto.

När jag fotograferar så går ofta de första 5 - 15 minuterna till att bekanta sig med kunderna. För mig är det viktigt att ta det lugnt. Är man ute så får barnen vara som de brukar och jag kan nästan börja fotografera på en gång. I studio kan starten ta lite längre tid men när barnen väl börjar förstå hur kul det är vill de sällan sluta. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla magiska familjer jag fått träffa genom åren.

DIGITAL FRAMKALLNING

Detta inlägg handlar mer om vad som händer när kunden gått hem.
- Då skall alla filer in i datorn (tar som vanligt för många 😉 )
- Sen skall de gås igenom, bilder med fula miner, ofrivilligt blundande, någon sprungit i vägen, suddiga och oskarpa bilder skall bort. När man fotograferar barn så blir det mycket bus och lek. Då kan vissa bilder lätt bli oskarpa men släppas igenom för att känslan i bilden och barnets busiga ansikte är magiskt. Ber jag de sitta still på en stol så får jag sällan den känslan i bilden.

- När grovgallringen är gjord lägger jag på min still på bilden. Jag fotograferar i RAW format och det betyder att bilden finns inte förrän jag säger hur den skall se ut.

- Efter det skall bilderna beskäras, ljusas upp, mörkas ner. Kvistar, snor, acne mm skall suddas bort. Detta kan ta upp till 10h per fotografering.

Sen skall allt sparas, läggas upp i en digitalbildbank så kunden får se sina bilder, faktureras och levereras efter betalning.

För mig är efterarbetet precis lika kul som fotograferingen. Ofta sitter jag och ler och tårarna rinner av glädje ner för kinderna för att jag lyckats fånga alla de där ögonblicken och skapat "Memories 4 Life"

Här kommer förklaring i bilder:

Mor och dotter blundar och kramas i skogen
Grundbilden
Mor och dotter blundar och kramas i skogen
Efter beskärning, färg och ljussättning

När kunden önskar det där lilla extra

Från 15 oktober 2020 och året ut kommer det att ingå en förstoring 40x40cm eller 40x60cm på Art Plate plast som jag gör det där lilla extra på om man köper alla bilder vid en fotografering. Denna bild kommer ej levereras digitalt utan bara som förstoring. Med kundens godkännande så kan det även vara så att jag kommer att tävla med den i Sverige eller internationellt.

Mor och dotter blundar och kramas i skogen
Sagostil
Mor och dotter blundar och kramas i skogen-Redigeringsbild
Sagostil med lite extra 😉

Här läser ni mer om barn & familjefotografering.

Boka gärna in en fotografering
Minnen behöver vi i dessa tider så boka gärna in en fotografering och stöd mig och mitt företag. Ni kan boka tid både i studion och nu även utomhus i detta underbara väder.

Trevlig dag och massa cyber kramar från mig till dig!

Vill du veta mer om mig och min fotografering så kolla hela hemsidan!
Behöver ni hjälp med att fotografera personal, era produkter eller skapa en hemsida?

Jag jobbar ihop med min son som läser webbdesign på högskolan i Karlstad. Vi jobbar i Wordpress och kan hjälpa er med det mesta. Behöver ni bara fräscha upp hemsidan ni har idag, behöver ni en helt ny eller vill ni bara anlita mig för att ta nya härliga foton så tveka inte att kontakta oss här eller gå in på cebb.se
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram