Brons SM i Fotografi VäxterLogo Mästare
Logo Memories 4 Life By Annette Björkman

Fotograferas i vinterlandskap

februari 8, 2021

Vit islandshäst hälsar på flicka i prinsesskjol i snön
Vit islandshäst hälsar på flicka i prinsesskjol i snön

VINTERLANDSKAP MED VIT HÄST

Lördag och strålande sol. Så vackert vinterlandskap ute att man inte vill gå in men kallt är det så man får planera sin tid. Skulle fotografera inne i studion idag men det blir avbokat pga. att kunden fått veta att en kollega blivit smittad av Covid-19.

Jag är så tacksam över att få veta så vi kunde flytta fram fotograferingen. Inte för att kunden trodde att hon blivit smittad men för säkerhetsskull. Bäst att ta det säkra före det osäkra. Det är tufft att vara företagare i dessa Covid tider så att bli sjuk är inte det man önskar.

NYA PLANER

Så nya planer, vill ju inte att vinterlandskapet skall gå mig förbi.
Hade den stora lyckan att få tag på Terese som är frisör på Salongen.1 i Vara och som även äger en vit häst plus har en härlig dotter med längre hår. Total lycka för en fotograf.

Sökte snabbt som en tok efter en vit liten pälsigare jacka och fick tag i en kappa i rätt storlek så skicka iväg sonen att låna den. Sen blev det att packa ner min flitigt använda dovrosa gravidkjol, morötter och en trä back.


Terese fick börja locka håret på Mila och jag fick laddade batterier och klädde på mig termobyxor mm och åker hem till dom.

Mila står redo med stort leende och härliga lockar. Frågan är vem av oss som tycker detta skall bli roligast. Tror vi får dela den platsen för det här är så kul. Den superfina vita islandshingsten med sin tjocka och härliga hästman vill man bara krama om men det får vi ta en annan dag 😉 . Nu gäller det att inte stressa upp hästen utan istället skämma bort han med morötter och hoppas att vi får med han på bild.

Flicka matar vit häst med morot i Vinterlandskap

Att fotografera i starkt solljus är inte optimalt men kul och utmanande. Det var kallt så för att Mila inte skall frysa så fick det bli en effektiv fotografering.

Flicka i Vinterlandskap med vit häst

Jag hade lite planer men gjorde det mest för skoj skull och anpassade mig efter Mila och hästen som var så grymma. Det var även skönt att ha Terese vid sidan som fick assistera när jag låg på mage i snön. Svårast var att själv inte hamna i bild med min skugga då solen höll på att gå ner och skuggorna blev långa och hårda.

Flicka i Vinterlandskap med vit häst

Snälla ger mig mera morötter

❤️
Flicka dansar i Vinterlandskap i prinsesskjol

När man ber barn se arga ut då blir de som värsta modellproffsen ❤️

Det kommer garanterat bli fler fotograferingar här.

Glad Flicka dansar i Vinterlandskap i prinsesskjol

Dans i hagen

Det blev även dans i hagen med den hårda solen i ryggen på min söta modell. Kjolen gungade fram och tillbaka och Mila stortrivdes i snön. Alla borde fotografera sina barn i vinterlandskap och helst med mycket snön.

Lite finare kläder i jordnära färger. En tjock Olle, coola kängor, burrig mössa och matchande vantar. Svårare än så behöver det inte vara och man skapar "Memories 4 Life"

Tips! undvik kläder med tryck och starka färger!

När jag kom hem så lekte jag loss mer än vanligt men bara för att lära mig mer och utmana min kunskap. Tycker det är så kul att göra bilderna lite mer sagolika och efter denna fotografering så fick jag än mer mersmak och idéerna är många. Lite snö fick även vara med på några av bilderna.

Flicka dansar i Vinterlandskap i prinsesskjol

Stort tack till Terese och Mila för en mysig stund ute i det vackra, kalla och soliga vinterlandskapet hemma hos er ❤️

Är du sugen på att få dina barn fotograferade i vinterlandskap så skynda dig att boka nu när det är så fint ute! Jag är heltidfotograf och fotograferar nästan dygnet runt 😉 Åker gärna hem till er om ni bor i närheten. Kan även tänka mig att åka längre så bara att fylla i kontakt formuläret på hemsidan så hör jag av mig till er.


Glöm inte att följa mig på Instagram och Facebook

Kram Annette

Boka gärna in en fotografering
Minnen behöver vi i dessa tider så boka gärna in en fotografering och stöd mig och mitt företag. Ni kan boka tid både i studion och nu även utomhus i detta underbara väder.

Trevlig dag och massa cyber kramar från mig till dig!

Vill du veta mer om mig och min fotografering så kolla hela hemsidan!
Behöver ni hjälp med att fotografera personal, era produkter eller skapa en hemsida?

Jag jobbar ihop med min son som läser webbdesign på högskolan i Karlstad. Vi jobbar i Wordpress och kan hjälpa er med det mesta. Behöver ni bara fräscha upp hemsidan ni har idag, behöver ni en helt ny eller vill ni bara anlita mig för att ta nya härliga foton så tveka inte att kontakta oss här eller gå in på cebb.se
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram