Brons SM i Fotografi VäxterLogo Mästare
Logo Memories 4 Life By Annette Björkman

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö

september 28, 2020

Om jag vetat att jag snart skulle till Masthuggskyrkan och Donsö.
Fredagen den 18 september satt jag på tåget hem från Leksand där jag varit på uppstart av att ta Mästarbrevet. Något jag tycker är superviktigt och att alla som kan borde ta. Detta kommer i ett annat inlägg senare.

SM i fotografi

Det var även dagen då SM i fotografi tillkännager vilka som går till final i SM i respektive kategori. Detta görs med en kategori i timman. Precis innan jag lämnade Leksand så fick jag veta att jag gått vidare i Bröllops kategorin. Superlycklig och svävande på små rosa moln satte jag mig på tåget som med lite byten skulle se till att jag kom hem 8 timmar senare.

Vid tågbytet i Örebro kom äntligen Barnkategorien upp och jag hade även gått till final här och med två nyskapade bidrag. Där stod jag och hoppade med tårarna rinnande ner för kinderna på en perrong med ganska många människor. Det måste trott att jag var galen och det var jag nog 😉 Det var som luften gick ur mig och det bubblade i hela kroppen. Det är så jobbigt att gå och vänta på varje helt klockslag och hoppas, så dyker det upp en kategori jag inte ens tävlat i och så en timme senare samma känsla igen och igen och igen.

Kan du fota bröllop på Donsö?

Hoppade

Hoppade på nästa tåg och satt mig ner och kände mig helt utmattad och jättelycklig då fick jag pling i telefonen. Jag var namngiven i ett inlägg i vår bröllopsfotograf grupp. Frågan var om jag kunde tänka mig att vara i Göteborg kl 12 dagen efter för att fotografera ett bröllop och sen fortsätta ut med båt till festen på Donsö. Bröllopsfotografen hade tyvärr blivit sjuk. Trött som bara den men att svika ett brudpar som stod utan bröllopsfotograf kändes inte så bra. Så jag svarade fotografen att hittade hon ingen annan så kunde jag.

Det tog inte lång stund innan bruden ringde mig ca 18.15. Vi pratade igenom vad tanken var så skulle jag bara se så jag kunde ändra om min lördag. Hon fick ett sms kl. 18.25 att jag kunde vara deras bröllopsfotograf på deras bröllop om 16-17 timmar. Resten av resan googlade jag Masthuggskyrkan, Donsö m.m., fick programmet, tiderna och adresser av bruden via sms. Väl hemma så ringde jag bruden för att stämma av det sista sen var det att laddabatterier till kameran, tömma minneskort, äta och sova!

Vaknade utvilad och redo för Göteborg. Åkte hemifrån 1 timma förtidigt och tur var det för vägen var avstängd i Hol pga. trafikolycka. Körde som tur var efter Waze appen som sa till att det var olycka och dirigerade om mig.

Hatar att köra i Göteborg och jag menar det verkligen. Så när jag började närma mig så knöt det sig ordentligt i mage. Tro det eller ej men knappt någon trafik och jag hittade enkelt till Masthuggskyrkan utan att köra fel eller att köra på någon spårvagn. TACK!

Väl framme så satte jag mig på de härliga klipporna bredvid kyrkan och tog mig lite mat, sen kom Brudgummen och hans bestman. Resten är bara som en härlig saga och den kommer här i bilder

Bestman fixar brudgummens rosa slipps

First Look ❤

First Look är så mysigt att fotografera, så mycket spänning, förväntan och kärlek. Vid Masthuggskyrkan fanns mycket folk som gick runt och First Look skall man få göra utan åskådare och brudparet hade valt denna fina portal.

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 3
Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 4
Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 5

Vigsel i Masthuggskyrkan i Göteborg

Vilken kyrka stor, vacker och så full med värme. Tyvärr pågick lite renovering med vad gjorde det egentligen?

Vigseln var så vacker med mycket känslor och den bästa präst jag träffat! Ingångsmusiken var en av mina favoritlåtar: Fields of gold.

Brudens moster spelade och sjöng: Av längtan till dig. Så stämningsfullt och vackert!

Vigsel i Masthuggskyrgan i Göteborg
Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 8

Bruden sjöng Kärleksvisan till sin älskade man. Tur att jag stod ensam på balkongen för som den känslomänniska jag är så rann tårarna fritt.

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 9
Vigsel i Masthuggskyrgan i Göteborg

Herr & Fru Dahlgren

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 10

Vita fjärilar dalade ner framför brudparet!

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 17
Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 18

Jag var helt säker på att det var två brödrapar men oj vad fel jag hade!

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 19
Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 20

Mot Donsö

Ja då var det dags att sätta sig i bilen och köra vidare genom Göteborg mot Saltholmen. Följde en tjej som lotsade mig och fler genom stan. Vi komma alla fram men fler i Göteborgstrafiken trodde nog vi var lite tokiga 😉

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 21

På de flesta bröllop så kastar bruden brudbuketten men här lämnades den över så nu hoppas jag på fler bröllopsfotograferingar i Göteborg 🙂

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 22
Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 32
Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 33

ISBOLAGET Donsö

Kan verkligen rekommendera alla att besöka Donsö och äta god mat på ISBOLAGET.

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 34

Fotografering

Bröllop i Masthuggskyrkan och fest på Donsö 35
Bröllopsfotografering Donsö
Bröllopsfotografering Donsö
Bröllopsfotografering Donsö
Bröllopsfotografering Donsö
Bröllopsfotografering Donsö
Bröllopsfotografering Donsö

Lite Titanic inspiration vid ISBOLAGET 😉

Bröllopsfotografering Donsö
Bröllopsfotografering Donsö

Dags att återvända hem

5 min kvar tills jag måste gå till båten då började himlen bli så vacker. Kunde inte låta tillfället gå förlorat så rusade in och störde brudparet i maten.

Bröllopsfotografering Donsö

Hade velat stanna lite längre men hemma väntade gäster så det var bara att gå till båten.

Bröllopsfotografering Donsö

7 minuter senare står jag redo att gå på västtrafiks färja till fastlandet och då rullar molnen in. Så tacksam att jag inte stannade för då kanske jag missat att ta bilden ovan.

Jag lämnar Donsö och världens härligaste brudpar. Jag är så tacksam att jag fick vara med och ge er "Memories 4 Life"

Tack än en gång Kajsa & Henry och stort lycka till på färden!
❤

Om ni går i giftastankar så tveka inte att höra av er, jag är gärna er bröllopsfotograf. Fyll i intresseanmälan här så hoppas jag att jag inte redan är bokad.

Kram Annette

Boka gärna in en fotografering
Minnen behöver vi i dessa tider så boka gärna in en fotografering och stöd mig och mitt företag. Ni kan boka tid både i studion och nu även utomhus i detta underbara väder.

Trevlig dag och massa cyber kramar från mig till dig!

Vill du veta mer om mig och min fotografering så kolla hela hemsidan!
Behöver ni hjälp med att fotografera personal, era produkter eller skapa en hemsida?

Jag jobbar ihop med min son som läser webbdesign på högskolan i Karlstad. Vi jobbar i Wordpress och kan hjälpa er med det mesta. Behöver ni bara fräscha upp hemsidan ni har idag, behöver ni en helt ny eller vill ni bara anlita mig för att ta nya härliga foton så tveka inte att kontakta oss här eller gå in på cebb.se
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram