Brons SM i Fotografi VäxterLogo Mästare
Logo Memories 4 Life By Annette Björkman

Maplerock Ranch

augusti 11, 2020

Sista semesterhelgen var obokad och så kom ett meddelande på messanger:

"Du som söker lite inspiration skulle kommit förbi på clinicen jag ska på i helgen 😊 när vi rider på kor, folk tar med sina hästar ner till Vättern o simmar med sina hästar efter passet 😊 finns otroligt mycket vacker natur på Maplerock Ranch 🥰"

Husbilen var urstädad för försäljning och vi funderade på hur vi skulle göra. Maken som är allergisk sa på en gång: åk du jag stannar hemma.
Hämtade nyckel och gick in i husbilen. Det var som att gå in i en ny husbil. Det luktade till och med nybil. Då kom många tankar, vill vi verkligen sälja husbilen?

Efter mycket övervägande så bestämde jag mig för att ge husbilen en sista chans och jag skulle få njuta av vackra Hjo. Tog inte lång tid så kom maken och sa: ä jag följer med vi är ju ändå utomhus. Så vi packade in minsta möjliga och drog oss iväg tidigt på fredagsmorgon.

Maplerock Ranch

Vi kom fram till en helt magisk utsikt över Vättern och Maplerock Ranch!

Maplerock Ranch 3

Det blev en härlig promenad till vattnet, och ett dopp. Första för i år och jag tror faktiskt att det var första doppet för mig i Vättern. Som jag befarade det var svinkallt men fick stå en stund och förfrysa så gick det bättre. Inget måste för mig även om det efteråt var skönt. Vi satte oss i solen och torkade. Det var det absolut det bästa stället att bada för vi var helt ensamma och hålla avstånd i dessa Corona tider behövde vi inte tänka på.

Maplerock Ranch 4
Maplerock Ranch 5

Fler och fler droppade in, både husbilar som bara skulle övernatta på ställplatsen och ryttare som skulle vara med på Clinicen. När alla var på plats ordnades fredagspizza för alla som anlänt och jag och Magnus hoppade in och fick träffa alla trevliga hästfolk. Det blev en supertrevlig kväll med en färgsprakande mån uppgång över vättern.

Maplerock Ranch 6

Lördag - Herdwork

Vaknade upp till en varm och härlig dag och hade ingen aning vad som väntade. Runt kl. 9.00 kom ryttarna ut två och två. De fick alla en privatlektion av Kalle som är en av ägarna till MapleRock Ranch och instruktör. Vågar knappt skriva något om vad de gjorde då jag inte kan något om denna sport men de fick tips på hur de stoppade, backade, vände mm. Allt de behöver kunna när de sen skall jobba med korna på ett säkert sätt både för dom och korna. Det dammade rejält.

Maplerock Ranch 10

När alla var klara blev det lunch. Vi gick till husbilen och dammade av oss och tog en kall. Eftermiddagspasset började med att alla red ner till sjön och samlade in kossorna. Så häftigt att se hur enkelt, lugnt och smidigt allt gick.

Maplerock Ranch 11

Nu började nästa uppgift att dela på kalvar och kossor. Kossorna fick ta en siesta utanför arenan.

Maplerock Ranch 12

Sen började träningen som heter Herdwork.

Maplerock Ranch 13
Maplerock Ranch 14
Maplerock Ranch 15
Maplerock Ranch 16

Maplerock Ranch 17

Allt övervakades av Kalle, MapleRanch ägare och tränare.

Maplerock Ranch 18

Träningen är över för idag och det blir tid för lite vila och gos med hästarna!

Maplerock Ranch 19

ÄNTLIGEN 😉

Detta har jag väntat på, att få se hästarna bada. Behöver inte skriva något. Bilderna talar för sig själva.

Maplerock Ranch 20
Maplerock Ranch 21
Maplerock Ranch 22
Maplerock Ranch 23
Maplerock Ranch 24
Maplerock Ranch 25
Maplerock Ranch 26
Maplerock Ranch 27

Kvällen avslutades i smedjan med ett Liveband som bara fanns och startats för Clinicen. De var så grymma. Sen följde det karaoke fram till 04....
Vi gick som tur var i säng lite tidigare efter att fått prova pannkaka. Man lär sig massa nytt och roligt bland nya människor. Mycket man inte förstått att man klara sig utan 🙂

Söndagen blev typ samma utbildning som på lördagen fast mycket dammigare 😉

Vill tacka alla nyfunna vänner för en magisk helg. Nöjdas är nog ändå maken som för första gången hållit i en häst (för utom islandshäst)

Maplerock Ranch 28

Kan varmt rekommendera Maplerock Ranch om ni vill njuta av fin natur, titta på djur som lever och bor i denna fina natur. Varför inte ta en fika i kiosken.

Har du något tips på något jag skulle prova på att fota eller något kul som är på G så skicka ett tips här!

Boka gärna in en fotografering
Minnen behöver vi i dessa tider så boka gärna in en fotografering och stöd mig och mitt företag. Ni kan boka tid både i studion och nu även utomhus i detta underbara väder.

Trevlig dag och massa cyber kramar från mig till dig!

Vill du veta mer om mig och min fotografering så kolla hela hemsidan!
Behöver ni hjälp med att fotografera personal, era produkter eller skapa en hemsida?

Jag jobbar ihop med min son som läser webbdesign på högskolan i Karlstad. Vi jobbar i Wordpress och kan hjälpa er med det mesta. Behöver ni bara fräscha upp hemsidan ni har idag, behöver ni en helt ny eller vill ni bara anlita mig för att ta nya härliga foton så tveka inte att kontakta oss här eller gå in på cebb.se
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram